peraktastic

Peraktastic merupakan tabloid digital yang direalisasikan oleh bekas-bekas penulis dan wartawan berita tempatan serta mereka yang terlibat didalam industri kewartawanan di Perak. Sumbangan berita dan bahan penulisan digital merupakan pandangan peribadi penulis dan persendirian

Hubungi Kami :This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Editorial peraktastic

Rosli Mansor

Ketua Editor

Berdasarkan keprihatinan dan tanggungjawab kepada komuniti, beliau telah membangunkan portal Peraktastic sejak 2019 yang disokong bersama rakan-rakan media arus perdana yang berpengalaman. Kecenderungan mendalam di bidang kewartawan sehingga beliau melupakan bidang khusus sebenar Multimedia. Beliau berpengalaman lebih 10 tahun di bidang kewartawanan dengan pelbagai kemahiran penulisan, fotografi, rekabentuk dan pemasaran bermula di Ipohecho Community Newspaper. Pernah berkhidmat dengan Sinar Harian Perak serta menjadi wartawan sambilan Berita Harian dan Harian Metro.  Kemahiran penulisan beliau terhadap pelancongan membuka peluang dan kepercayaan Kerajaan Negeri Perak menerusi Tourism Perak bagi menghasilkan pelbagai bahan bacaan seperti risalah-risalah pelancongan (fun map) dan coffee table. Selain itu beliau diberi kepercayaan sebagai Presiden Kelab Sukan & Kebajikan Media Perak sejak 2018 bagi menjalankan kerja-kerja kebajikan ahli media dan komuniti.

Norraidah Awang

Wartawan

Berpengalaman hampir 8tahun dalam bidang kewartawan sebagai wartawan Sinar Harian dan Akhbar Harian Metro kemudian Nor Raidah Awang dikenali panggilan Rai sinonim dengan penulisan human interes kalangan masyarakat turut berpengalaman menulis di meja Hiburan, Jenayah, sukan, Politik komuniti Rencana (Makan Di Mana) dan Pelancongan.

Saloma

Wartawan

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.

Sheqal Danish

Wartawan

Sheqal Danish menceburi bidang kewartawanan sejak 20 tahun lalu berpengalaman dalam bidang penulisan kreatif termasuklah berkaitan pelancongan, kembara dan sejarah tempatan serta turut menyumbang penulisan beliau pada beberapa laman portal berita dan akhbar tempatan.