IPOH-Sebanyak  19 lokasi geotapak telah diiktiraf oleh Jabatan Mineral Dan Geosains (JMG) sekaligus sesuai untuk dimajukan sebagai pakej laluan Geopelancongan atau Geotrail bagi menarik kedatangan pelancong tempatan dan antarabangsa.

Datuk Bandar Ipoh, Datuk Rumaizi Baharin @ Md. Daud berkata, Geopark Lembah Kinta (GLK) berkeluasan 1,952 kilometer persegi, merupakan salah satu produk pelancongan yang unik, merangkumi Daerah Kinta dan Kampar.

SERI ISKANDAR - Jasa dan pengorbanan veteran polis tidak dilupakan, malah tetap dikenang menerusi program ziarah menyantuni mereka selain untuk bertanya khabar.

Warga Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Perak Tengah misalnya melaksanakan program ziarah serta menyampaikan sumbangan kotak makanan kepada para veteran polis baru-baru ini.

IPOH - Semua Ketua Polis Daerah (KPD) diarahkan untuk memastikan tempat-tempat yang menjadi tumpuan orang ramai ditingkatkan pemantauan susulan kebenaran rentas negeri yang diberikan.

Ia juga berikutan cuti hujung minggu bersambung cuti umum yang menyaksikan tempat tumpuan orang ramai menjadi perhatian.

IPOH - Perbadanan Perpustakaan Awam Negeri Perak (PPANP) akan menganjurkan pertandingan video ucapan si cilik sempena sambutan ulangtahun Hari Keputeraan Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Perak Darul Ridzuan, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah pada 05 November ini.

PPNAP dalam satu kenyataan memberitahu, peserta kanak-kanak boleh menzahirkan ucapan dari hati mereka sempena sambutan ulangtahun keputeraan ini dalam bentuk rakaman video.

IPOH - Penahanan dua lelaki membawa kepada penemuan mayat seorang pesara tentera yang dibunuh di kawasan semak di Bukit Sumpitan dekat Selama kelmarin.

Penemuan mayat hampir busuk itu susulan kejadian seorang lelaki dilarikan dari rumahnya di Taman Ngah Ibrahim, Taiping secara paksa pada Ahad lalu.