Ipoh: Pantai Hospital muncul sebagai hospital swasta pertama di negeri Perak menyediakan makanan bertaraf hotel lima bintang kepada para pesakit dalam wad.

Ketua Chef Pantai Hospital, Chef Dorrett Joseph berkata sejak menu istimewa itu diperkenalkan pada September lalu, maklum balas dari para pesakit tenyata mendapat sambutan sepanjang berada di dalam wad.

KUALA KANGSAR: Universiti Sultan Azlan Shah (USAS) akan mengadakan Istiadat Konvokesyen yang ke-15 pada 3-4 Disember (Sabtu-Ahad) ini, di Dewan Jubli Perak, Kuala Kangsar.
 
Istiadat Konvokesyen ini akan berlangsung selama dua hari dengan empat sidang, setelah dua tahun diadakan secara maya susulan pandemik Covid-19.

IPOH: Sekurang-kurangnya 30 pengecas kenderaan elektrik (EV) akan dipasang di sekitar bandar raya Ipoh tahun depan, kata Datuk Bandar Ipoh, Datuk Rumaizi Baharin.

Ujarnya keperluan itu penting dalam menjadikan bandar raya Ipoh sebagai bandar pelancongan, di samping memudahkan pengguna kenderaan tersebut.

TANJUNG MALIM - Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) telah menganjurkan Persidangan Rumpun Melayu Sedunia (RUMIA) yang berlangsung selama dua hari yang berakhir Selasa lalu.

Majlis gilang gemilang itu dianjurkan bersempena dengan genap 100 tahun usia penubuhan universiti pendidikan berprestij tanah air.

IPOH: Pelantikan Ahli Majlis baharu bagi pihak berkuasa tempatan (PBT) Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) dijangka akan dilakukan seawal tahun depan.

Datuk Bandar Ipoh, Datuk Rumaizi Baharin berkata, keputusan untuk melantik Ahli Majlis diputuskan sepenuhnya oleh kerajaan negeri.