IPOH - Frontliner atau petugas barisan hadapan adalah golongan yang perlu berhadapan dengan cabaran tanpa mengira waktu ketika penularan Covid-19 melanda negara ini. 
 
Menyedari hakikat itu, Ahli Majlis Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) Zon 1 (Hulu Kinta), Datuk Mazlan Abd Rahman mengambil inisiatif mengedarkan Vitamin C kepada petugas barisan hadapan di empat lokasi sekitar Dewan Undangan Negeri (DUN) Hulu Kinta, hari ini. 

 
IPOH - Lion Clubs of Perak Silver State amat prihatin terhadap golongan kurang berkemampuan serta memastikan tiada dalam kalangan mereka yang berlapar dan terpinggir terutamanya sewaktu pandemik Covid-19. 
 
Presidennya, Dr Richard Ng berkata, sebanyak 200 pek makanan tengah hari termasuk air mineral dan kit penjagaan diri diagihkan secara percuma kepada golongan tersebut di Bercham, hari ini. 

 

Mengekalkan kelestarian alam sekitar memerlukan tindakan secara kolektif bagi memastikan kestabilan ekosistem sentiasa terpelihara khususnya di era globalisasi ini.

Sebagai langkah mengelakkan sebarang implikasi terhadap kesejahteraan sejagat itu, Perbadanan Menteri Besar Perak (MB Inc. Perak) menerusi tanggungjawab sosial korporat (CSR) memperuntukkan RM1.2 juta bagi melaksanakan program Eco-Schools.

IPOH – Program Vaksin Perak (PVP) atau Silver Vax yang dikendalikan oleh anak syarikat kerajaan negeri, Majuperak Holdings Berhad (MHB) akan diperluaskan lagi dengan membuka beberapa buah pusat penerimaan vaksin (PPV) yang berada di luar Ipoh.

Ketika ini proses vaksinasi hanya di PPV Pusat Perubatan Ar-Ridzuan di sini sebelum cadangan untuk membuka sebuah lagi PPV di Silveritage Medan Gopeng.

 
IPOH - Penderitaan dialami bekas jururawat, C Logapusnam, 35, yang sukar untuk bergerak akibat 'necrotizing faciitis' di kaki kanannya berpunca daripada penyakit diabetes mendapat perhatian Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) dan Pasar Raya Econsave, hari ini. 
 
Ahli Majlis MBI Zon 11 (Bercham), Ho Wai Mun yang mewakili Datuk Bandar Ipoh, Datuk Rumaizi Baharin @ Md Daud tampil memberi sumbangan pek makanan asas dan wang tunai kepada Logapusnam di Taman Mewah Bercham, di sini. 

Subcategories