IPOH – Pereka grafik kontroversi, Fahmi Reza akan disiasat oleh pihak polis susulan penyiaran satu poster ubah suai yang memaparkan Menteri Besar Perak, Datuk Saarani Mohamad.

Siasatan itu berikutan laporan polis oleh Pemuda UMNO Perak kerana didakwa mempunyai unsur fitnah, sengaja menimbul kebencian dan pada masa sama sengaja mengabikan imej Menteri Besar Perak.

 
KUALA LUMPUR - Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan Strategi Pelan Pemulihan Negara merangkumi empat fasa, membabitkan pelan peralihan fasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) secara berperingkat dalam satu Perutusan Khas yang diadakan secara langsung, petang tadi. 
 
Dalam perutusan tersebut, beliau turut memaklumkan negara kehilangan RM1 bilion sehari sepanjang PKP dilaksanakan. 

KUALA LUMPUR - Bermula 9 Jun sehingga petang tadi, Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah telah berkenan menerima menghadap 18 pemimpin parti politik secara bersemuka dan maya di Istana Negara bagi mendengar pandangan mereka mengenai pelbagai isu terutamanya berkaitan pandemik Covid-19. 
 
Datuk Pengelola Bijaya Diraja Istana Negara, Datuk Indera Ahmad Fadil Shamsuddin, berkata dalam satu kenyataan memaklumkan, selain pemimpin politik, baginda turut berkenan menerima menghadap Pengerusi Jawatankuasa Khas Bebas Darurat 2021, Tun Arifin Zakaria di Istana Negara, hari ini.

CYBERJAYA – Masalah liputan capaian telekomunikasi dan internet akan dihadapi pengguna rangkaian TM Unifi Mobile dan Celcom di Seberang Perak, Perak Tengah, Perak berikutan kejadian menara milik TM tumbang pada Ahad lalu.

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) dalam satu kenyataan memberitahu, kejadian tersebut berlaku akibat hujan lebat dan angin kencang pada jam 4 petang.

PUTRAJAYA - Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) komited dalam membantu usaha kerajaan menguatkuasakan pematuhan prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 'Total Lockdown' di bawah Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (Akta 342).

Bagi memastikan SOP PKP 3.0 Sektor Perdagangan Pengedaran semasa tempoh tersebut dilaksanakan dengan efektif, seramai 2,262 orang pegawai penguat kuasa seluruh negara digerakkan untuk memastikan pematuhan sepenuhnya SOP yang ditetapkan ini di semua premis perniagaan peruncitan, pemborongan, pengedaran dan restoran.