IPOH - Seorang pengasuh wanita ditahan polis susulan kejadian bayi lelaki berusia tujuh bulan yang kini kritikal dipercayai dihempas suspek kerana tidak berhenti menangis semasa dalam jagaannya.

Wanita berusia 22 tahun itu dipercayai menghempas kepala bayi lelaki itu sebanyak dua kali sebelum menyedari mangsa tidak sedarkan diri.

 
IPOH - Bangunan Umno Perak menerima sumbangan tong sampah 660 liter buat pertama kali dalam tempoh 15 tahun bagi menggantikan tong sampah sedia ada yang rosak di premis berkenaan. 
 
Sumbangan tong sampah itu adalah inisiatif Ketua Whip Ahli Majlis, Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) yang juga Naib Ketua Umno Bahagian Tambun, Datuk Mazlan Abd Rahman yang amat menitikberatkan isu kebersihan di sekitar bandar raya Ipoh. 

GOMBAK –Usahawan kosmetik yang dikehendaki polis, Nur Sajat dipercayai telah menukar nama samarannya sebagai Bella selain memiliki kad pelarian Suruhanjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Bagi Pelarian (UNHCR).

Dia dikatakan berbuat demikian ketika bersembunyi di Thailand dan kini sedang menunggu tawaran pihak negara ketiga untuk menetap di sana.

IPOH - Laluan Persekutuan FT185 Jalan Simpang Pulai ke Blue Valley, Cameron Highlands Kilometer 43.95 kini dibuka bagi kenderaan ringan melalui lencongan sementara yang siap dibina.

Jabatan Kerja Raya (JKR) dalam satu kenyataan memberitahu, pembukaan jalan lencongan sepanjang 450 meter (m) itu tidak melibatkan kenderaan berat.

TAPAH - Pelbagai jenis rokok dan minuman keras tanpa kelulusan Jabatan Kastam Diraja Malaysia yang dianggarkan bernilai RM2.02 juta dirampas dalam serbuan di sebuah premis di Jalan Stesen di sini awal pagi tadi.

Serbuan pukul 2.15 pagi yang dilakukan Briged Utara Pasukan Gerakan Am (PGA) itu turut menahan dua lelaki disyaki penyeludup.