IPOH- Kemeriahan dan kegermelapan 'Kinta Riverwalk' yang suatu ketika dahulu bakal kembali menjadi 'ikon malam' dan destinasi santai di bandaraya Ipoh. 

Datuk Bandar Ipoh, datuk Rumaizi Baharin@Md Daud mengumumkan pra pembukaan Kinta Riverwalk akan bermula mulai 31 Disember 2021 sempena Sambutan Tahun Baru 2022 dan pastinya akan memeriahkan kembali sektor pelancongan di bandaraya Ipoh.

BATU GAJAH: Kapal Korek Tanjung Tualang No.5 (TT5) antara empat lokasi pelancongan di Perak akan dipromosikan di pentas antarabangsa, menerusi ekspo Dubai dalam usaha mengetengahkan produk negeri di mata dunia.

Menteri Besar Perak, Datuk Seri Saarani Mohamad berkata, beliau bersama beberapa wakil agensi dan jabatan dijangka akan berangkat ke negara tersebut, bermula 26 Disember hingga 2 Januari bagi tujuan berkenaan.

Pernahkah di antara kita ingin merasai bagaimana suasana kehidupan nomad kaum Arab Badwi di padang pasir.

Carmel Desert Camp (CDC) mengetengahkan budaya kehidupan tradisional yang berkonsepkan kekitaan muzik tradisional, puisi, tarian, tradisi menunggang unta dan perkhemahan pasti menerujakan.

Sebaik sahaja menjejakkan kaki ke bumi Taif, terasa rembesan kasih Rasullullah SAW menyelinap di sudut hati takala mengimbau pergorbanan baginda menyampaikan akidah dan ajaran Islam.

Di sinilah kesabaran Rasulullah SAW teruji dengan layanan buruk yang dberi oleh penduduk Taif terhadap usaha baginda menyebarkan dakwah.

JEDDAH - 'Kaki Shopping' pasti sinomin dengan bandar Al Balad yang sememangnya terkenal sebagai syurga membeli-belah.

Al Balad penjana ekonomi yang bukan membawa rezeki kepada anak watan tetapi peniaga-peniaga dari negara luar seperti India dan Bangladesh.